De Kapoenen


De kapoenen is de allereerste tak in de scouts. De kinderen zijn 6 of 7 jaar oud. Ze leren er op een spelende manier "scouts zijn" kennen. Spelen is het perfecte woord hoe je de kapoenen kan omschrijven. Elke zondag stoomt de leiding een nieuw spel in elkaar. Dit kan op het terrein zelf zijn, in een bos, in een park, in de stad… Naast spelletjes mogen de kapoenen ook tonen hoe goed ze kunnen knutselen. Schilderen, tekenen met klei werken,…

Meestal gaan we twee keer per jaar op weekend. De eerste keer is steeds één nacht. Ze ontdekken dan een ander gebied buiten ons eigen terrein. Één nacht van mama en papa weg is dan ook een hele ervaring voor de kapoentjes. Dit word goed opgevangen door de leiding natuurlijk. Het tweede weekend gaan we een stapje verder, door twee nachten ergens anders naar toe te trekken. In de zomer trekken we dan samen met de welpen op kamp. Dit is meestal één week. Een kamp is een hele ervaring voor een kapoen, daarom zijn we er om de kapoen een goed gevoel te geven op kamp.

Spelen is onze hoofdzaak, maar zonder de kapoenen het beseffen leren ze ook heel wat bij. We leren ze de natuur respecteren, nieuwe spelletjes, beleefd zijn, … Elke nieuwsgierige vraag van een kapoen word door de leiding beantwoord. Zo zie je dat scouts ook een heel leerrijke aangelegenheid is voor uw kapoen.

De activiteiten gaan hoofdzakelijk door op het terrein van Basisschool 't Groen Drieske (Voordries 31) van 14 uur tot 17 uur. Af en toe doen we eens iets anders zoals een kerstfeestje, casinoavond, schaatsen, zwemmen,..

 

Evenementen
Maandprogramma:

Laatste berichten:

Speculaasverkoop 2018Op zaterdag 17 november gaat naar jaarlijkse gewoonte opnieuw de speculaasverkoop van de HDB-scouts door.
Wil je ons graag steunen? Doe dit dan door je speculazen in voorverkoop te bestellen, voor 14 november, via dit formulier en wel aan de voordeelprijs van €4,50 i.p.v. €5 op 17/11/2017.
Graag vragen we om Uw bestelling via overschrijving te betalen. Hiervoor ontvangt U de nodige info na het plaatsen van Uw bestelling.

LidgeldLidgeld nog niet betaald?

Stort dan 38 euro op Rek. Nr.: BE38 1030 2756 7872 op naam van HDB-Scouts Gentbrugge. En vermeld zeker de naam van uw zoon/dochter + tak


De leiding van de kapoenen:

Jade Philippeth

Jade Philippeth

Totem: Jofele Poolvos

Jade is jarig op 29 september 2019.

In leiding bij : Kapoenen

Junot Mattelaer

Junot Mattelaer

Totem: Duldzame Sneeuwuil

Junot is jarig op 3 december 2019.

In leiding bij : Kapoenen

Mathilde Pringiers

Mathilde Pringiers

Totem: Aanminnige Vink

Mathilde is jarig op 24 augustus 2019.

In leiding bij : Kapoenen

Oona Wybaillie

Oona Wybaillie

Oona is jarig op 21 december 2019.

In leiding bij : Kapoenen

Robbe Crampe

Robbe Crampe

Totem: Lankmoedige Coëndou

Robbe is jarig op 5 oktober 2019.

In leiding bij : Kapoenen

Marie Claeys

Marie Claeys

Totem: Beminnelijke Apella

Marie is jarig op 7 juni 2019.

In leiding bij : Kapoenen

Anna Malfliet

Anna Malfliet

Totem: Levendige Oeakari

Anna is jarig op 3 juli 2019.

In leiding bij : Kapoenen

Test Bruno

Test Bruno

Test is jarig op 6 mei 2019.

Raf Verhaeststraat 47
9050 Gentbrugge

In leiding bij : Kapoenen