De Kapoenen


De kapoenen is de allereerste tak in de scouts. De kinderen zijn 6 of 7 jaar oud. Ze leren er op een spelende manier "scouts zijn" kennen. Spelen is het perfecte woord hoe je de kapoenen kan omschrijven. Elke zondag stoomt de leiding een nieuw spel in elkaar. Dit kan op het terrein zelf zijn, in een bos, in een park, in de stad… Naast spelletjes mogen de kapoenen ook tonen hoe goed ze kunnen knutselen. Schilderen, tekenen met klei werken,…

Meestal gaan we twee keer per jaar op weekend. De eerste keer is steeds één nacht. Ze ontdekken dan een ander gebied buiten ons eigen terrein. Één nacht van mama en papa weg is dan ook een hele ervaring voor de kapoentjes. Dit word goed opgevangen door de leiding natuurlijk. Het tweede weekend gaan we een stapje verder, door twee nachten ergens anders naar toe te trekken. In de zomer trekken we dan samen met de welpen op kamp. Dit is meestal één week. Een kamp is een hele ervaring voor een kapoen, daarom zijn we er om de kapoen een goed gevoel te geven op kamp.

Spelen is onze hoofdzaak, maar zonder de kapoenen het beseffen leren ze ook heel wat bij. We leren ze de natuur respecteren, nieuwe spelletjes, beleefd zijn, … Elke nieuwsgierige vraag van een kapoen word door de leiding beantwoord. Zo zie je dat scouts ook een heel leerrijke aangelegenheid is voor uw kapoen.

De activiteiten gaan hoofdzakelijk door op het terrein van Basisschool 't Groen Drieske (Voordries 31) van 14 uur tot 17 uur. Af en toe doen we eens iets anders zoals een kerstfeestje, casinoavond, schaatsen, zwemmen,..

 

Evenementen


Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.

Maandprogramma:

Laatste berichten:

LidgeldLidgeld nog niet betaald?

Stort dan 38 euro op Rek. Nr.: BE38 1030 2756 7872 op naam van HDB-Scouts Gentbrugge. En vermeld zeker de naam van uw zoon/dochter + tak


De leiding van de kapoenen:

Marie Claeys

Marie Claeys

Totem: Beminnelijke Apella

Marie is jarig op 7 juni 2020.

In leiding bij : Kapoenen

Anna Malfliet

Anna Malfliet

Totem: Levendige Oeakari

Anna is jarig op 3 juli 2020.

In leiding bij : Kapoenen

Vincent Van Tricht

Vincent Van Tricht

Totem: Avondgloedgouden Olijke Springbok

Vincent is jarig op 29 maart 2020.

0489 62 11 43

In leiding bij : Kapoenen

Anton Van Durme

Anton Van Durme

Totem: Glinsterendlentegroen Jofel Smelleken

Anton is jarig op 25 maart 2020.

0478 53 91 14

In leiding bij : Kapoenen

Lucas Van Tricht

Lucas Van Tricht

Totem: Hemelsblauw Zilvere Spitse Macao

Lucas is jarig op 29 maart 2020.

0488 77 82 16

In leiding bij : Kapoenen

Seppe Vanderstichele

Seppe Vanderstichele

Totem: Paradijsvogeloranje Inschikkelijke Collie

Seppe is jarig op 17 september 2020.

0468 20 09 17

In leiding bij : Kapoenen