LT2 – HDB BOUWT EEN NIEUW JOGILOKAAL

Met LT2 bouwen we een nieuw jogilokaal voor de HDB-scouts, en jij kan ons daarbij helpen!

LT-wat?

LT2 (Lokalen en Terreinen op Lange Termijn) is een groep oud-leiding en sympathisanten die helpen bij het onderhoud van de gebouwen en terreinen van de HDB. LT2 werd opgericht in 2002 om de HDB te voorzien in degelijke en goede lokalen. Sindsdien kreeg de HDB met de hulp van LT2 er ondertussen een nieuw welpenlokaal, materiaalkot en stam (Achterdries 52) bij en een kapoenen- & giverlokaal (Voordries/Achterdries). We missen dus enkel nog een nieuw jogilokaal!

Met LT2 willen we ons  dan ook volledig smijten en de HDB-scouts een nieuw jogilokaal bouwen. En hierbij kunnen we uiteraard alle hulp gebruiken die we kunnen krijgen!

Planning bouw jogilokaal in 2021

Tijdens het corona-jaar 2020 beslisten we de bouw van het jogilokaal aan de Emiel Claeyslaan nog een jaartje uit te stellen. Sinds april 2021 zijn we dan volop aan de slag om de klus te klaren. Ondertussen zijn we al een heel eind verder, en sinds april 2022 zijn o.a. volgende werken al gedaan:

•  ruwbouw
  • gevelisolatie
  • binnenafwerking (plamuren, schilderen, verlichting en elektriciteit)

Wat staat er dan nog op de planning?

• Elektriciteit afwerken
  • Sanitair installeren
  • Sjorhoutkot afwerken
  • Buitenaanleg (verharding, fietsenrekken, …)

Wil je ons hier nog bij helpen? Volg deze link, waar je meer info vindt over deze komende werkdagen en hoe je je kandidaat kan stellen.

De officiële opening van het lokaal zou op de startdag op zondag 18 september 2022 plaatsvinden. Later meer hierover.

Geldacties

Wil je ons financieel steunen? Dat kan op verschillende manieren, via o.a. de renteloze lening of een fiscale gift. Meer info hierover kan je vinden op onze pagina over fondsenwerving voor het nieuwe jogilokaal.

Blijf op de hoogte

Ben je een Handige Hamster of een Bedreven Beermarter en wil je ons helpen bij de bouw? Of wil je eens koken voor de Hongerige Hyenas op een werkdag? Heb je een ander idee of een andere manier om ons te helpen? Of ben je gewoon een Nieuwsgierige Nerts en wil je alles weten over de toekomstige werken? Contacteer ons dan door een mailtje te sturen naar LT2@outlook.be, en dan houden wij je op de hoogte van het bouwproject via een LT2-nieuwsbrief. Hou natuurlijk ook deze website in de gaten.

Partners

Naast jullie steun, wordt ons bouwproject ook mogelijk gemaakt door de steun van Stad Gent en CERA.