LT2 – HDB BOUWT EEN NIEUW JOGILOKAAL

LT-wat?

LT2 (Lokalen en Terreinen op Lange Termijn) is een groep oud-leiding en sympathisanten die helpen bij het onderhoud van de gebouwen en terreinen van de HDB. LT2 werd opgericht in 2002 om de HDB te voorzien in degelijke en goede lokalen. Sindsdien kreeg de HDB met de hulp van LT2 er ondertussen een nieuw welpenlokaal, materiaalkot en stam (Achterdries 52) bij en een kapoenen- & giverlokaal (Voordries/Achterdries). We missen dus enkel nog een nieuw jogilokaal!

Met LT2 willen we ons  dan ook volledig smijten en starten met de bouw van een nieuw jogilokaal. En hierbij kunnen we uiteraard alle hulp gebruiken die we kunnen krijgen!

Planning bouw jogilokaal in 2021

Tijdens het corona-jaar 2020 beslisten we de bouw van het jogilokaal aan de Emiel Claeyslaan nog een jaartje uit te stellen. Nu in 2021 willen we de klus klaren. Het bouwen doen we niet alleen, wel strikt volgens de corona-regels. Nu een buitenbubbel van 10 is toegelaten, zijn we niet meer te stoppen:

• zaterdag 13/3/2021: we verplaatsten het oude sjorhoutkot. Dit stond namelijk in de weg voor het nieuwe lokaal. Met 10 man alles opheffen? Ja, we kunnen dit! Zelfs met plezier.
  • april 2021: grond- en funderingswerken
  • mei 2021: metselwerken aan het volume links (materiaalkot, toiletten en sjorhout)
  • juni 2021: houtskelet van het volume rechts (jogi- en wolo-lokaal), dakstructuur en dakdichting
  • augustus – september 2021: ramen en deuren, gevelisolatie, houten gevelbekleding
  • herfst 2021: binnenafwerkingen en technieken, hopelijk ook het groendak.
  • ??? : officiële opening van het nieuwe lokaal. Later meer hierover.

Vrijwilligers gezocht!

In juni starten we de houtskeletbouw en vanaf dan zullen vele helpende handen kunnen gebruiken.
Welkom op onderstaande data. Via dit contactformulier kan je opgeven wanneer je erbij kan zijn.
Zo houden wij zicht op de groep van maximum 10 en doen we het nodige voor de lunch en de vrijwilligersverzekering.

• Zaterdag 5/6 van 9u tot 17u – houtskelet
    • Zaterdag 12/6 van 9u tot 17u – houten roostering en afwerken houtskelet
    • Zaterdag 19/6 van 9u tot 17u – afwerken houtskelet (reservedag)
    • Zaterdag 7/8 van 9u tot 17u – houten gevelbekleding en binnenisolatie
    • Zaterdag 14/8 van 9u tot 17u – houten gevelbekleding en binnenisolatie
    • Zaterdag 21/8 van 9u tot 17u – houten gevelbekleding en binnenisolatie
    • Zaterdag 28/8 van 9u tot 17u – rioleringswerken, eerste buitenaanleg en eerste binnenafwerking
    • Zaterdag 4/9 van 9u tot 17u – rioleringswerken, eerste buitenaanleg en eerste binnenafwerking
    • Zaterdag 11/9 van 9u tot 17u – rioleringswerken, eerste buitenaanleg en eerste binnenafwerking
    • Zaterdag 18/9 van 9u tot 17u – opkuis

Werkdagen in oktober, november, december worden later nog ingepland, dus wordt vervolgd. En bedankt alvast!

Fondsenwerving

Financieel is uiteraard een andere manier om ons te helpen. Zo organiseren we met LT2 een wijnverkoop, waar je kan genieten van allerlei lekkere wijnen en tegelijkertijd ons kan helpen bij de bouw van het nieuwe lokaal. Bestellen kan via https://www.hdb-scouts.be/wijnverkoop/index.php

Daarnaast kan je ons ook steunen door het storten van een fiscale gift. Giften kunnen gestort worden op BE55 4096 5041 4144 met de mededeling “BVG 5-388 HD BOUWT“, vanaf €40 krijg je dan een fiscaal attest toegestuurd!

Of misschien heeft u werkvolk nodig om te helpen met de afbraak of opkuis van een werf? U zoekt in de toekomst een aantal enthousiastelingen voor het openhouden van de bar op uw fuif? Aarzel niet, en contacteer ons via LT2@outlook.be om uw aanbod te bespreken.

Alvast bedankt voor je steun!

Blijf op de hoogte

Bent u een Handige Hamster of een Bedreven Beermarter en wilt u helpen bij de bouw? Of wilt u eens koken voor de Hongerige Hyenas op een werkdag? Heeft u een ander idee of een andere manier om ons te helpen? Of bent u gewoon een Nieuwsgierige Nerts en wilt u alles weten over de toekomstige werken? Contacteer ons dan door een mailtje te sturen naar LT2@outlook.be, en dan houden wij u op de hoogte van het bouwproject via een LT2-nieuwsbrief. Hou natuurlijk deze website in de gaten.

Partners

Naast jullie steun, wordt ons bouwproject ook mogelijk gemaakt door de steun van Stad Gent en CERA