LT2 – HDB BOUWT EEN NIEUW JOGILOKAAL

Met LT2 bouwen we een nieuw jogilokaal voor de HDB-scouts, en jij kan ons daarbij helpen!

LT-wat?

LT2 (Lokalen en Terreinen op Lange Termijn) is een groep oud-leiding en sympathisanten die helpen bij het onderhoud van de gebouwen en terreinen van de HDB. LT2 werd opgericht in 2002 om de HDB te voorzien in degelijke en goede lokalen. Sindsdien kreeg de HDB met de hulp van LT2 er ondertussen een nieuw welpenlokaal, materiaalkot en stam (Achterdries 52) bij en een kapoenen- & giverlokaal (Voordries/Achterdries). We missen dus enkel nog een nieuw jogilokaal!

Met LT2 willen we ons  dan ook volledig smijten en starten met de bouw van een nieuw jogilokaal. En hierbij kunnen we uiteraard alle hulp gebruiken die we kunnen krijgen!

Planning bouw jogilokaal in 2021

Tijdens het corona-jaar 2020 beslisten we de bouw van het jogilokaal aan de Emiel Claeyslaan nog een jaartje uit te stellen. Nu in 2021 willen we de klus klaren. Het bouwen doen we niet alleen, wel strikt volgens de corona-regels.

  • juni 2021: houtskelet van het volume rechts (jogi- en wolo-lokaal), dakstructuur en dakdichting, ramen en deuren en wie weet al wat gevelisolatie
  • augustus – september 2021: gevelisolatie, riolering, eerste binnenafwerkingen
  • herfst 2021: technieken en gevelbekleding, hopelijk ook het groendak. verdere binnenafwerkingen
  • ??? : officiële opening van het nieuwe lokaal. Later meer hierover.

Wil je je kandidaat stellen voor één van onze werkdagen? Dat kan, zowel door te helpen bij het bouwen van het lokaal of door te koken voor de bouwers!

Volg deze link, waar je meer info vindt over wat er gebeurt op de verschillende werkdagen en hoe je je kandidaat kan stellen.

Geldacties

Wil je ons financieel steunen? Dat kan op verschillende manieren, via o.a. de renteloze lening of een fiscale gift. Meer info hierover kan je vinden op onze pagina over fondsenwerving voor het nieuwe jogilokaal.

Blijf op de hoogte

Bent u een Handige Hamster of een Bedreven Beermarter en wilt u helpen bij de bouw? Of wilt u eens koken voor de Hongerige Hyenas op een werkdag? Heeft u een ander idee of een andere manier om ons te helpen? Of bent u gewoon een Nieuwsgierige Nerts en wilt u alles weten over de toekomstige werken? Contacteer ons dan door een mailtje te sturen naar LT2@outlook.be, en dan houden wij u op de hoogte van het bouwproject via een LT2-nieuwsbrief. Hou natuurlijk deze website in de gaten.

Partners

Naast jullie steun, wordt ons bouwproject ook mogelijk gemaakt door de steun van Stad Gent en CERA