1965 – 1970

1965 - 1966

Jaarthema: Aandacht voor de anderen

– Opbrakel (9/8 – 14/8 w.)
– Koersel (2/8 – 12/8 jv.)
– Merkenveld (16/7 – 26/7 v.)

HDB – Groepsblad

Het lukte dan toch om de samengeniete maandbrieven van een schutblad met spiespunt erop te voorzien en ze als groepsblad te laten doorgaan. Daarmee was opnieuw een groepsbladtraditie ingezet die 15 jaar zou standhouden. Voor het eerst vermeldden de groepsraadverslagen hoe een groepsleidersverkiezing moet gebeuren. Op het feest van de pastoor gingen de gospelsingers de groep vertegenwoordigen. Met de belofte dat het kampeermateriaal snel nagekeken en ordelijk in de Parochietuin bewaard zou worden, kon het nieuwe jaar met bedevaart en overgang worden gestart.

1966 - 1967

Jaarthema: Samen met anderen

– Oedelem (w.)
– Grobbendonk (9/7 – 19/7 jv.)
– Stockem (22/7 – 2/8 v.)

Moeilijke verkenners

Arnout heeft het niet gemakkelijk om met zijn soms onwillige verkenners het scoutsspel naar behoren te spelen. Verregaande inspraak en medebeheer bezorgen hem niet alleen menig grijs haar, bovendien brengt hij af en toe een gedeelte van de vergadering op de zolder van het lokaal door, niet zozeer om de inspiratie ver te gaan zoeken, maar omdat zijn kereltjes er hem met een smoesje opgejaagd hebben en er hem met wat stokken niet af laten.

Een tijd lang hebben de verkenners zelfs meer belangstelling voor de uurtjes na de vergadering. Een open gelaten raam en een bakje gueuze uit het Klokske brengt ondernemende samenzweerders bijeen tot de rondfietsende aalmoezenier de geheime samenkomsten ontdekt en er korte metten mee maakt.

1967 - 1968

Jaarthema: Samen voor allen

– Wolfsdonk (8/4 – 10/4 v.)
– Averbode (5/7 – 15/7 jv.)
– Averbode (15/7 – 25/7 v.)
– Doornik (8/8 – 13/8 w.)

Bloedraad

Ondanks groepsdynamische hints van het verbond voor de groepsraad werd beslist toch met het systeem van bloedraad en groepraad zonder administratieve beslommeringen te werken. De dreigende witte lange broeken voor leiding en verkenners bieden een geschikt agendapunt voor een oudervergadering begin oktober nadat in september bedevaart, overgang en feest van de pastoor zijn afgewerkt.

Zeemlappen

Alle takken werden op vraag van de gouw ingeschakeld om zeemlappen te verkopen om de aankoop en de inrichting van Moerkensheide te betalen. In een vlammend betoog roept de groepsleider op mee te werken alsof het laatste snippertje bos van Vlaanderen op het spel stond.

1968 - 1969

Jaarthema Scouts: Een nieuwe start

Jaarthema Gidsen: Ritme

113 scouts, 20 gidsen

– Tirol (21/7 – 3/8 v.)
– Vollezele (3/8 – 16/8 jv.)
– Welden (13/8 – 19/8 w.)
– trektocht Lesse (19/7 – 29/7 vst.)

Jubileumjaar

Na de geslaagde zomerkampen wordt met groot enthousiasme en veel energie het 50ste levensjaar van de Hubert De Bruykerscoutsgroep ingezet. Het groepsblad in driekleurendruk is uiterst verzorgd door een smaakvolle lay out. Van de realisatie van een vraag van vele ouders om ook een gidsenafdeling op te richten, wordt werk gemaakt. Piet Behiels vraagt het gemeentebestuur leegstaande klaslokalen van het Scholierenhof voor een gidsengroep te mogen gebruiken.

Gidsengroep

Met een twintigtal leden starten de vergaderingen in januari in het Scholierenhof. Chantal Cornelis neemt kort de groepsleiding waar en Mieke De Man leidt de activiteiten. In februari worden jonggidsen en kabouters al gesplitst. Katrien Verbeeck en Jo Tybaert begeleiden de kabouters in een tweede klaslokaal. De lokalen moeten netjes worden achtergelaten voor de avondleergangen landbouw.

1969 - 1970

Jaarthema Scouts: Graag gedaan